HTML

Egy "aranyos" blog

Kedves látogató! Ez az idézet neked szól! Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd,hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd. (Ayn Rand) Köszöntelek a blogomon. Amiről olvashatsz: Gondolatok, információk befektetésről, pénzről, aranyról, network marketingről. Valamint, részletek Bob Proctor legújabb üzletéről, a Younique Wealt System-ről.

2009.10.12. 19:27 GoldenruleYWS

Örök érték

 

Nézzünk néhány példát az arany értékállására.
Az ókori rómában1 tóga ára 1 uncia arany volt------ ma egy márkás öltöny ára ugyancsak 1 uncia arany.
1933-ban egy  60 series ára 1.310$ vagy 63 uncia arany -------2009-ben egy Buick Enclave 39.000$ vagy 41 uncia arany.
Egy átlagos amerikai ház ára 1933-ban 5.750$ vagy 278uncia arany-----2009-ben egy átlagos amerikai ház ára 249.900$ vagy 260 uncia arany.
Tehát láthatjuk a példákból az arany értékállább a pénznél. Nincs infláció!! A múltban a pénz beválható volt aranyra és fordítva. Mígnem az állam sok helyen össze nem gyűjtötte a magánkézben lévő aranyat börtön börtönbüntétést igérve azoknak akik esetleg megtagadnák ezt a rendelkezést. Miután ez megtörtént a pénz hatalmát megerősítve eltörölték a pénz arannyal történő helyettesítését. Mostanában sokat hallunk arról,hogy a pénz valójában adósság és nincs valódi értéke. Fontosságá a köré kreált mítoszban rejlik.
De ha a buborék kipukkan mint pl.magyarországon is történt 1945-46-ban akkor elszabadul a pokol. Sokak szerint ez volt a történelem legnagyobb hiperinflációja.
1945-ben a bankjegyek mennyisége 62-szeresére nőtt. 1946-ra az infláció ellenőrizhetetlenné vált. Az árak fél nap később órák alatt is emelkedtek. 1 kg zsír ára 1946 január 1-én 280 000,február 1-én 520 000,június 1-én már 40 000 billió pengő volt.
A gazdagok mindig is tudták az arany biztonságosabb mint a papírpénz.
Sok állam devizájának fedezete a bankokban őrzött nemesfém tartalék ún.ARANYTARTALÉK-és,hogy miért?
-mert gazdasági biztonság értéke hosszútávon vásárlóerejében rejlik és sem az országok gazdasága sem a pénznem inflálódása nem befolyásolja.
-fizikai biztonság,a külföldi értékpapírokban tartott tartalék sebezhető legrosszabb esetben be is fagyasztható,az arany nem rejt ilyen típusú kockázatot.
-váratlan nehézségek felmerülésénél az arany likvid, egyetemesen elismert és elfogadott fizetőeszköz ,kölcsön esetén fedezetül szolgálhat.
-bizalom,a társadalom bizalmával a hitelminősítő ügynükségek pedig pozitívumként értékeli ha kormánya aranyat tart.
-profit, arany hitelpiac-és aranykereskedelem profitot generál.
Aranytartalék lehet az a pénz amit mi összegyűjtünk,hogy majd öregkorunkban kiegészitjük vele a nyugdíjunkat és utazásra ,szeszélyeinkre költjük. De van –e aranytartalékunk? Közgazdászok szerint bevételünk 10%-át megtakarításra kell fordítanunk. Félretenni, befektetni. Magyarországon a lakosság 80 %-nak nincs megtakarított vagyona. Vagyon nélkül pedig csak szolgák lehettünk!
A német embereknek több megtakarított aranya van mint a német államnak. Ezért nem is csodálkozunk amikor azt halljuk a világ legutóbb felfedezett vízesésére dél-amerikában német turisták bukkantak. A németek utaznak a magyarok kínlódnak amikor nyugdíjasok.
Tudom, tudom mit gondoltok(gazdasági helyzet szocializmus stb……)de szerintem mentalitás és  edukáció kérdése is. De most talán eljött az idő a változásra remélem ezt politikusaink is így gondolják. De ne feledjünk egy nagyon fontos dolgot EGY FECSKE NEM CSINÁL NYARAT de mondhatnám azt is ,hogy egységben az erő! Ez az élet minden területére igaz!
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyaranyos.blog.hu/api/trackback/id/tr481445780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása