HTML

Egy "aranyos" blog

Kedves látogató! Ez az idézet neked szól! Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd,hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd. (Ayn Rand) Köszöntelek a blogomon. Amiről olvashatsz: Gondolatok, információk befektetésről, pénzről, aranyról, network marketingről. Valamint, részletek Bob Proctor legújabb üzletéről, a Younique Wealt System-ről.

2009.11.09. 17:05 GoldenruleYWS

Hogyan kezdjem el?

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó kérdés!

 Hogyan kezdjünk hozzá valamihez, amihez fogalmunk sincs? Ime néhány tényező, ami segítségünkre lehet az indulásnál! A lista a teljesség igénye nélkül készült. Szívesen veszek további javaslatokat.

 

 Az első és legfontosabb:- a HIT

 Bármihez kezdünk, legyen az új munka, tanfolyam, új kapcsolat, hinnünk kell abban, hogy minden úgy alakul, ahogyan mi szeretnénk és elvárjuk. Hinnünk kell magunkban, a képességeinkben, a céljainkban és abban, hogy amit teszünk, az jó és nem okoz kárt senkinek!

 

A második dolog:- az ELVÁRÁS 

Ha belekezdünk egy adott dologba, valamilyen cél lebeg a szemünk előtt. Egy feladat, egy probléma, ami teljesítésre, megoldásra vár. Mi az, amit mi elvárunk? Vagyis mi az, amit szeretnénk eleérni: - több szabadidő, több pénz, személyi függetlenség, kipróbálni magunkat az élet egy új területén. Mindenki tudja, mi az amit elvár az élettől, a többi embertől.

 

A harmadik dolog: - ez egy  ÜZLET

 Az MLM egy üzlet fajta - van aki szereti, van aki nem. Ahogyan az új vállalkozások 95%-a nem éri el az első univerzárióját, igy az itt elinduló embereknél is hasonló az arány. Az első év végére az indulók 95%-a ki fog hullani! Ilyesztő adatok, de -  ahogy nem vagyunk egyformák  nem ugyanazokban a dolgokban vagyunk tehetségesek és nem ugyanazon dolgok hoznak lázba minket -  ez érthető.   

 

A negyedik dolog: - a KITARTÁS

 Vajon milyen erő hajtja a csecsemőket és olyan embereket, akik fogyatékosságaik ellenére néha elképesztő eredményeket produkálnak? Mi ösztönözi a sivatagi vándorokat és az alpinistákat? Az okok és célok ezerfélék lehetnek, de az emberi motor benzinje csak egy dolog, és ez a kitartás.

Aki talpon marad, győz!

   

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyaranyos.blog.hu/api/trackback/id/tr411513140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilly75 2009.11.09. 17:51:55

Hi, nagyon tetszik a blog, és érdekesnek találom az üzletet, csak így tovább!!! :)

GoldenruleYWS 2009.11.09. 18:17:34

@Lilly75: Szia,köszönöm a véleményed és, hogy olvasod a bejegyzéseimet!

Franzi 2009.11.17. 22:06:50

bocsi, de a harmadik ponttal nem értek egyet.

persze, hogy nem mindenki alkalmas az értékesítésre,de pontosan ez a gond, hogy mindenkit beszerveznek, anélkül hogy ezt felmérjék. ezáltal nagyon nagy csalódást és veszteséget okoznak annak, akivel nem is szabadott volna leszerződni. és itt hiányolom a szociális felelősséget.

persze az MLM igazából nem is értékesítőkre épül, hanem arra, hogy lebegtetik a szerencsétlen előtt a nagy pénzt, közben egyértelmű - ahogy te is írod - hogy 95% kihullik. de addigra megvette a kezdőcsomagot, amit különben az életben nem vett volna meg. és ez számomra nem túl etikus.

GoldenruleYWS 2009.11.18. 14:09:53

@Franzi: Kedves Franzi!

Valóban igazat adok neked abban, hogy a bevezetni olyan embereket, akik erre nem alkalmasak, aljas dolog.
De nem gondolod, hogy ez az illető gyengeségét is elárulja? A baj az, hogy az emberek többsége nem tudja, mit is akar, csak azt, hogy könnyen és gyorsan. Ekkor megérkezik a minden hájjal megkent ügynök és mint a pók a hálóját körbefonja a hiszékeny áldozatot.
Aztán, az új munkatárs nekilát a feladatnak. De nem tudja, mit és hogyan, akinek segíteni kellene az elindulásban, feléje sem néz, nem érti, miért nem jönnek a jelentkezők, a barátai és a családja hülyének nézi. Már ő maga is annak érzi magát. De hiszen én mindent úgy teszek, ahogyan kell, ráadásul még tisztességes is vagyok! Mit rontottam el? Kifizettem azt a rengeteg pénzt a semmiért! Becsaptak, mert egy hiszékeny, hülye vagyok!

Pedig hidd el, az mlm egy üzlet, csak nem a hagyományos fajta. Képzeld el, imádod a divatot és elhatátozod, megnyitod a város legmenőbb butikját.
Kezdeti költségként számoljuk, a bérleti díjat, berendezést, az árut és a reklámot. Nincs is más hátra, mint várni az ügyfelet, aki lehet, hogy jön de lehet, hogy nem. De neked fizetned kell, villanyszámlát, tb-t, az adót, bérleti díjat és a hét, hat napján reggeltől estig ott ülnél és várnád a vevőt.
Mit éreznélnél? Nem éreznéd –e magad, ugyanolyan becsapottnak, tehetetlennek és elhagyatottnak? A rengetek pénz, idő, energia és látni, ahogy az álmod szertefoszlik.
Ebben az esetben nincs ügynök, akit hibáztatni lehet viszont ott van a sors, a gazdasági helyzet, a szomszéd butikos néni, stb…..de sohasem mi magunk. Pedig a döntést mi hoztuk, tehát a felelőség is a miénk!!

Ha valaki úgy érzi, hogy ezt az isten is neki teremtette, akkor igenis a maradék 5%-hoz fog tartozni, akár az mlm-ben akár egyéni vállalkozóként.
Én mindenesetre ezen dolgozom !!!
Bocsánat, amiért egy kicsit hosszúra sikerült a válaszom és köszönöm neked az észrevételedet!

Franzi 2009.11.18. 23:01:18

a butikos hasonlítás azért sántít, mert senki nem beszél rá, hogy butikot nyissak.

az MLM-es üzletek úgy működnek, hogy jön vki, aki elmondja, hogy ezt mindenki tudja, nem kell hozzá semmi, csak 100 ismerős és a kezdőcsomag.

úgy gondolom, hogy bill gates vagy az albrecht testvérek (aldi) nagyon sikeres vállalkozók. mégsem próbálja egyik sem a világ népét meggyőzni arról, hogy ők is ugyanazt csinálják.

GoldenruleYWS 2009.11.19. 13:31:18

@Franzi: Valóban, jön valaki, elmondja a süket szöveget (nekem, sohasem volt 100 ismerősöm, az iwiw-en is csak 37 bejelölt barátom van) és az emberek bedőlnek. De miért?
Sokan azt hiszik főleg ebben a szakmában, az emberekket rá kell vezetni a dolgokra, mert nem tudják mi a jó nekik, dehogynem tudják ez badarság de, aki egy kicsit is bizonytalan az horogra akad és áldozat lesz belőle.A kapzsi kihasználja a hiszékenyt!
Én, nem akarok senkit meggyőzni, de mivel az mlm egy direkt értékesítési rendszer, tehát, nem a hagyományos módon reklámoz hanem(”szájhagyomány útjan”) ezért, beszélni kell róla.
Te vagy, a reklámhordozó!
De beszélni valamiről - (ha megkérdezem, te mivel foglalkozol valószínű elmondod, sőt meg is tudod indolkolni miért, tudod, mi az, amit szeretsz benne, mi az amit, nem annyira) - és rábeszélni valamire, nem ugyanaz a dolog.
Én még soha nem “beszéltem rá “senkit, hogy dolgozzon velem, elmondom, mi az, amit csinálok, miért csinálom, mi az, amit, szeretek ebben és mi az, amit, nem. Mindenki maga dönti el, mit szeretne! Hidd el, felnőttek vagyunk a döntésenkért mi vagyunk a felelősek!! Minden esetben!!!
Nem kényszerít senki, semmire lehetsz butikos, bérgyilkos, pap vagy akár dolgozhatsz mlm ügynökként, minden esetben a végleges döntés, a te kezedben van!
Egyébként, Bill Gates is mlm-mel kezdte! Az én kezdőcsomagom pedig, egy aranyérme vásárlása volt. Ami bármikor pénzre váltható hiszen egy numizmatikai értékkel rendelkező aranyérméről van szó.Megtakarításnak vagy befektetésnek is tekinthető! Mit vesztettem vele? A piaci értéknél 20% -al drágábban vettem és így résztulajdonos lettem a cégben, ez az én vállalkozásom is.
Ui.:Megint túl sokat írtam?

Franzi 2009.11.19. 19:47:03

@GoldenruleYWS:

ez rendben, nem is személyesen rólad véleményt, hisz nem is ismerlek. de sajnos elég sok erőszakos mlm rendszerben "működő" embert ismerek, akik nem bemutatnak vagy meggyőznek, hanem zaklatnak. ezt ők nyílván nem így látják, csak épp az a lényege az értékesítésnek, hogy nem az a fontos, hogy az értékesítő mit mond vagy mit cselekszik, hanem az, hogy a vevő ezt miképp érzékeli.

és sajnos sokan nem fogadnak el egy "nemet"

Lilly75 2009.11.22. 16:28:00

Kedves Franzi és Goldenrule!
Érdekes volt olvasni a párbeszédeteket.. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy abszolút egyet értek G-vel,fontosnak tartom, hogy a döntés és felelősség a mi kezünkben van, bármihez is kezdjünk az életben, no és persze a kitartás talán a legfontosabb. Azzal én is egyetértek, hogy a vállalkozások igen nagy százaléka (azért is) megy tönkre, mert bár külső tényezők is befolyásolnak, de talán az emberi kitartás hiányzik és a gyengeség az, ami felülkerekedik. Igen, bármihez is kezdjen az ember, tudnia kell, hogy vannak jobb és kevésbé jobb időszakok, mint bármiben az életben. Az üzletben is, az iskolában is, a magánéletben is, bármi legyen is, nem szabad feladni, kitartónak kell lenni és az eredmény nem marad el. Így van ez az mlm-ben is. A második dolog, amihez hozzá szólnék azért és ezt abszolút megértem a részedről Franzi, ha ez neked nem tetszik és nem szereted, ha zaklatnak. Azt szerintem senki sem szereti. Ebben az esetben az "ügynöknek" kellene talán magába néznie, hogy nem jó helyen keresgél, vagy nem igazán jól közelíti meg a "potenciális munkatárs jelöltjét". Engem is megkerestek már olyasvalamivel, ami nem érdekelt és megtaláltak olyasvalamivel is, ami igen. Mindkettő mlm-volt, de a lényeg, hogy nem volt mindegy, hogy ki és hogyan talált meg és próbált velem dolgozni. Igen, a nemet is meg kell tanulni kimondani és meg kell tanulni elfogadni is. Egyelőre ennyit akartam csak, bocs, ha én is kissé hosszabban írtam. Minden jót mindenkinek! :)

Lilly75 2009.11.22. 16:35:25

Ja és még egy nagyon fontos dolog: aki azt hiszi és tényleg elhiszi, hogy semmi munkával óriási pénzekhez lehet jutni, nulla befektetés nélkül... hát az enyhén szólva is total naiv. és még finom voltam.. Vagy írjam inkább azt, hogy nem egészen normális vagy total hülye?? Bocsi, de legalábbis nem ezen a világon él. De ha ez így van, akkor én is örömmel vennék egy ilyen munkát, ahol így lehet pénzt keresni. DE AZ MLM NEM ILYEN. ITT IGENIS KEMÉNY MUNKÁVAL LEHET NAGY DOLGOKAT ELÉRNI és csak idővel jön el az a fázis (ha oda jutottál) hogy igenis jön a pénz, akkor is, ha nem dolgozol v. nem annyit mint eddig. Mert a rendszer szerkezetéből adódik, hogy mások is dolgoznak Veled, ha úgy tetszik Neked v. helyetted. De addig még sok víznek kell lefolyni a Dunán, ahogy mondani szokás..

Franzi 2009.11.23. 16:32:08

azért ugye valljuk be, hogy az MLM-hálozatokban gyakran úgy megy az értékesítés, hogy "lécci, vegyed mag/regisztrálj, mert az nekem kell, hogy előre léphessek." tehát nem igazán ügyféligényről beszélünk. én is tettem már ilyen "szívességet".

GoldenruleYWS 2009.11.23. 19:24:47

Úgy gondolom, ügyféligény van, de nekünk kell felkutatni . Az mlm lényege valóban nem az eladásban rejlik. Ami, igazán számit, az a személyes kapcsolatok és bármilyen meglepően hangzik is, a bizalom. Bizalom nélkül nincs sem barát, sem üzleti kapcsolat amely, hosszútávon működne. Nekünk pedig mindig hosszú távon kell gondolkodnunk és nagyban. Az ilyen, önzetlen baráti szivességek nyújthatnak ugyan pillanatnyi segítséget, de erre nem épíhetünk üzletet. Aki, így gondolkodik az nem üzletembernek való. Viszont jobb, ha vigyáz nagyon a nemeslelkű barátaira. Nem az a lényeg, hogy minél több ember hanem, minél több megfelelő ember. Én személy szerint (Ez itt a reklám helye!!:-))))olyan emberkéket keresek akik, úgy gondolkodnak az mlm-ről mint, én. Legfőbb álláspontom; igenis lehet tisztességesen eléni erdményeket anélkül, hogy a családunkat vagy barátainkat zaklatnánk! A YWS például több jutalékot fizet azokért, akik, a te közvetlen belépőidhez tartoznak. Tehát, ha te nem vagy jó mentor, nem segítesz a társaidnak, hogy ők is elinduljanak nem ér semmit. Ha a te, közvetlen munkatársaid nem kitartóak, nem építsz velük és rájuk. A legfőbb ellenségünk, a saját kapzsiságunk. Az igazi kihívást azt jelenti, hogy háttérbe szorítjuk az én-t és felcseréljük a mi-re. A cél felépíteni egy csapatot, amely együtt dolgozik egy közös célért és az egyéni célokért is természetesen.
süti beállítások módosítása