HTML

Egy "aranyos" blog

Kedves látogató! Ez az idézet neked szól! Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd,hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd. (Ayn Rand) Köszöntelek a blogomon. Amiről olvashatsz: Gondolatok, információk befektetésről, pénzről, aranyról, network marketingről. Valamint, részletek Bob Proctor legújabb üzletéről, a Younique Wealt System-ről.

2009.11.23. 20:04 GoldenruleYWS

MLM Motiváció, a Lélek és az én Megerősítésére!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A motivált állapot, a tanulás és a fejlődés pszichés feltétele, valamint, az a belső erő, ami cselekvésre késztet, ez indít el a felfedezések útján.  

A munkánkat és az egész életünket csak akkor tudjuk teljesen és boldogan megélni és élvezni, ha megvannak a megfelelő motivációink.

Hogyan, motiválhatjuk saját magunkat újabb és nagyobb teljesíményekre?

Az énmegerősítés, ugyanolyan fontos mint a másoktól kapott megerősítés. Az én hatékonyság az önbecsülést fejezi ki. Az alacsony önértékelésű személyek azok, akik áldozatnak érzik magukat, képtelenek arra, hogy befolyásolják a körülményeket. Úgy hiszik, minden erőfeszítés hiába való, így ha akadályokba ütköznek, hamar feladják.

Ezzel szemben azok, akik egészséges önértékeléssel rendelkeznek, hatékonyan képesek befolyásolni életük eseményeit, sikerre számítanak a problémamegoldásban és hosszabb ideig képesek erőfeszítésre és kitartóbbak a feladatok megoldását illetően. A siker sokszor azon áll vagy bukik, hogyan ítéljük meg saját magunkat és a képességeinket.

 Mikor elkezdünk egy új munkát tele vagyunk lelkesedéssel. Ki, ha én nem! Aztán telnek a napok, a hetek és az eredmények nem olyanok vagy nem olyan ütemben érkeznek, ahogyan azt mi, az elején elképzeltük. Mi, fog történni? Nem nehéz kitalálni. Csalódás, düh, fusztráció és minden érzés ami, negatív eluralkodik rajtunk. Elkezdjük gyártani a kifogásokat és a bűnöst keressük aki miatt ebbe a szituációba kerültünk. Újévi fogadalmak? - ugyan ki emlékszik már rájuk. Diéta? -  nincs rá idő külömben is, csúnya aki sovány. Hol van tűz amit egy – egy lelkesitő film, könyv, beszélgetés vagy tanfolyam során és közvetlenül utánna éreztünk? Hol van már, a tavalyi hó! A lélek, akár a test, edzeni kell. Ehhez szeretnék adni egy kis segitséget. Kezd el ott, hogy jobban megválogatod mi az amit beengedsz az elmédbe. Járj az élet napos oldalán!

 Az olimpiai bajnokok győzelmei mögött is, évek kemény munkája van.

 Miért gondoljuk, mi megváltjuk a világot, egy nap alatt? Az én egyik példaképem Rocky Balboa – talán furcsa nő létemre - de  Rocky birtokában van minden olyan erénynek amely elengedhetetlen a sikerhez. A semmiből jött és hihetetlen kitartás és munka árán élérte amit akart és a csúcsra jutott. Mindenki eredményeket és sikert akar, mégpedig most! Ezzel nincs is semmi baj,  a baj az, hogy ezt az érzést nem vagyunk képesek hosszabb ideig fenn tartani. Emlékezz a Secret –re! (ha ismered a filmet vagy a könyvet akkor tudod mire gondolok)

 A kulcs a kitartásban  és a rendszerességben rejlik. A türelem esetünkben nem a  rózsát hanem céljaink elérését fogja elhozni.

Néhány egyszerű gyakorlat a lélek megerősítésére és a motiváció megtartására:

 - Készits, egy listát azokról a dolgokról amelyeket, már sikeresen véghezvittetek (éretségi, jogosítvány, egy finom sütemény vagy vacsora, bármilyen díj vagy jutalom, sok barát, csodálatos gyermekek, stb….)Az elért teljesítmény a legerősebb hatású információ forrás az én számára. Ez a bizonyítéka a saját képességeinknek!

 

 - Alkoss én-erősítő mondatokat, amelyeket naponta elismételgetsz. Először furcsán fog  hangzani, de ne add fel, meg fogod szokni! Ismételgesd hangosan! Pl.:Tehetséges és rátermett üzletember vagyok! 

 

 - Keress egy vagy több példaképet, olvass az életükről, arról ahogyan ők látják a világot. Hogyan csináltak karriert. Írd le egy papírra, mely tulajdonságaiért választotad őt és ruházd fel magadat is ezzekkel a tulajdonágokkal! 
 

 

 - Készits listát, azokról a pozitiv képessegekről és erényekről, amelyekkel rendelkezel, bővisd a listát olyanokkal, amelyeket még birtokolni szeretnél!                                              

 

  - Meditálj! Próbáld elképzelni magadat, egy olyan helyzetben, amely igazán boldoggá tenne téged! Érezd át újra és újra, nem baj ha nem tökéletes! Légy kitartó, az eredmény meg fog mutatkozni! Ezáltal érzelmeidet a saját céljaid érdekébe tudod állítani!

 

 - Vezess naplót napi tenendőidről!

 

 - Írj érzelmi naplót, igy kitud szűrni a negatív gondolatokat!

 

- Mindig és mindenben keresd a jót, gondolkodj pozitivan!

 

- Végül egy alternativ forma: imádkozz!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyaranyos.blog.hu/api/trackback/id/tr431547131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.