HTML

Egy "aranyos" blog

Kedves látogató! Ez az idézet neked szól! Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd,hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd. (Ayn Rand) Köszöntelek a blogomon. Amiről olvashatsz: Gondolatok, információk befektetésről, pénzről, aranyról, network marketingről. Valamint, részletek Bob Proctor legújabb üzletéről, a Younique Wealt System-ről.

2009.10.12. 19:33 GoldenruleYWS

Nem minden arany ami fénylik

 

Mit értek ez alatt? Jelen esetben azt,hogy nem minden fajta arany alkalmas befektetési célra. Sok mindent figyelembe kell venni ha aranyba vagy bármi másba kívánjuk befektetni a pénzünket.Kezdjük az alapoknál.
Az arany ára
Az arany aktuális világpiaci árát a New York-i COMEX-en (a new york-i tőzsde fémrészlege) határozzák  meg unciánként. Ez az ár csak a nyersanyag vagyis a megmunkálatlan arany árát mutatja. A következő színtet az aranytömbök valamint aranylemezek jelentik. Az aranyérmék egy fokkal magasabb szinten vannak. Itt már numizmatikai érték is van. A legmagasabb feldolgozási szintet az ékszerek,dísztárgyak képviselik ezeknek megvásárlási ára a legmagasabb.
Mire figyeljünk hát ha a befektető szemével vizsgáljuk az aranyat. A legerterjedtebb forma ami csak vagyonos emberek részere lehetséges -az aranytömb vásárlása. Hátulütője- mivel nagy súlyú(1kg) igen drága, nehéz pénzzé tenni és tárolása is körülményes
Aranylemez, aranyérme súlyuknál fogva kissebbek tehát megvásárlásukhoz kevesebb pénz szükséges. Tárolás,értékesítés könyebb.
Aranyérmék ezen felül numizmatikai értékkel is rendelkeznek , az aranylemezek nem.
Aranyékszerek:megvásárlásnál igen magas az ár de ha eladásra kerül a sor csak mint tört arany árán tudunk túladni rajta. Valószínüleg mindenkinek van valaminyen tapasztalata erről. A számunkra oly értékes családi ékszer kiábrándítóan keveset ér a felvásárló szemében.
Másik igen fontos nem elhanyagolható részlet az arany megfelelő tisztasága. Ezt karátban mérjük. A legtisztább arany 24 karátos.
Honnan vásároljuk az aranyat? Vigyázat az állami öntödékben készült aranytömböknek, érméknek van egy “káros mellékhatásuk”. Az államnak joga van “visszahívni” őket ha a szükség úgy hozza. Mindig győződjünk meg arról,hogy magánkézből magánöntödében készült aranyérméket,tömböket vásárolunk.
Mi mindenbe fektethetjük pénzünket? Sokmindenbe. De a lehet nem egyenlő az érdemessel. Nézzünk néhány példát:
- INGATLAN - hátránya: kisbefektetőknek aligha van elég tőkéjük befektetni,a tőzsdéhez hasonlóan ingovány,sok minden befolyásolja(kereslet–kínálat,vlmint. állami támogatás rendszere), amortizáció
 - PÉNZ - hátránya: nincs valós fedezete,infláció,
-ÉRTÉKPAPÍR,TŐZSDE - hátránya:nem biztonságos,az ország gazdasági helyzete befolyásolja értékét, befagyasztható
-ARANY-hátránya: ha ti tudtok írjátok meg nekem
Az arany értékálló,egyetemesen elfogadott, nem befolyásolja az országok gazdasági helyzete, likvid - ÖRÖK ÉRTÉK.
 

 

 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyaranyos.blog.hu/api/trackback/id/tr781445795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása